Wikimedia

LAŽNE VIJESTI: Murdoch pozvao Facebook da plaća medijske kuće

Autor: Hina

Murdoch je čelnik News Corpa, u čijem su vlasništvu niz australskih medija, američki Wall Street Journala i New York Post, te britanski The Sun i The Times

Medijski mogul Rupert Murdoch u ponedjeljak je pozvao Facebook da “pouzdanim” medijskim kućama isplaćuje sredstva, slično modelu kojim se koriste kabelske tvrtke.

Njegove izjave dolaze nekoliko dana nakon što je čelnik Facebooka Mark Zuckerberg rekao da će ta društvena mreža prioritizirati “pouzdane” vijesti na svojim stranicama, identificirajući visokokvalitetne izvore i boreći se protiv dezinformacija.

“Facebook i Google su popularizirali uvredljive izvore vijesti kroz algoritme koji su profitabilni za te platforme, no inherentno nepouzdani”, priopćio je Murdoch, čelnik News Corpa, korporacije u čijem su vlasništvu, osim niza australskih, mediji poput američkih Wall Street Journala i New York Posta, te britanskih The Suna i The Timesa.

Murdoch je istaknuo kako su korektivne mjere koje su Facebook i Google zasad predložili “neodgovarajuće – komercijalno, društveno i novinarski”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.