Pixabay

KRVAVI MASAKR: 37 zatvorenika ubijeno u vladinoj raciji u zatvoru u Venezueli!

Autor: Hina

"Vlada je ušla kako bi pokušala vratiti kontrolu nad zatvorom. Zatvorenici su se oduprli", rekao je Mejias u intervjuu

Trideset sedam zatvorenika ubijeno je tijekom noćne racije vladinih snaga na zatvor u južnoj venezuelskoj prašumskoj državi Amazonas, rekao je u srijedu guverner.

Zaštitnici ljudskih prava već dugo prigovaraju da nasilne bande imaju stvarnu kontrolu u mnogim kaotičnim zatvorima Venezuele te da imaju pristup automatskom oružju te čak ručnim bombama.

Vlada nastoji ponovno preuzeti kontrolu nad zatvorima nedovoljno osoblja šaljući tamo s vremena na vrijeme posebne snage, ali to često rezultira smrtonosnim sukobom.

“Došlo je do masakra”, rekao je u tweetu Liborio Guarulla, guverner Amazonasa, dodajući da je ubijeno 37 zatvorenika.

Član gradskog vijeća glavnog grada te savezne države Puerta Aycucha Jose Mejias je rekao da se cijele noći čula pucnjava.

“Vlada je ušla kako bi pokušala vratiti kontrolu nad zatvorom. Zatvorenici su se oduprli”, rekao je Mejias u intervjuu.

Venezuela je jedna od najnasilnijih zemalja na svijetu, a zatvorenici često iz svojih zatvorskih ćelija planiraju otmice i pljačke.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.