screenshot

KRVAVA POBUNA U ZATVORU: Poginulo 25 osoba, sedam obezglavljenih, šestorica živi zapaljeni!

Autor: T. P.

Dio zatvorenika uzeo je stotinu posjetitelja kao taoce te su provalili u suparnički dio zatvora. Bili su naoružani noževima i drvenim palicama.

U brazilskom zatvoru Monte Cristo u državi Roraima na sjeveru zemlje izbio je masovni okršaj između dvije protivničke frakcije zatvorenika. U pobuni je poginulo najmanje 25 zatvorenika, javlja BBC.

Sedam je osoba dekapitirano, a šest je živo zapaljeno, potvrdio je dužnosnik posebnih policijskih snaga. Incident se dogodio u vremenu kada je zatvor otvoren za posjete. Dio zatvorenika uzeo je stotinu posjetitelja kao taoce te su provalili u suparnički dio zatvora. Bili su naoružani noževima i drvenim palicama. Intervencijom policije taoci su oslobođeni, no pokolj je uzeo maha te je više od 20 osoba poginulo.

Zatvor Monte Cristo ima kapacitet za 740 osoba, a u njemu se trenutno nalazi njih 1400. Ovo nije jedini brazilski zatvor koji je pretrpan. Brazil je četvrta zemlja na svijetu po broju zatvorenika – njih 600,000.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.