screenshoot

KOSOVO DRHTI: Iz Sirije se vratio ‘Koljač iz Kačanika’, zapovjednik džihadista sa snimke na kojoj odsjecaju glave!

Autor: S. V.

Muhaxheri je poznat i pod ratnim imenom Abu Abdullah al Kosovo i nadimkom "Koljač iz Kačanika", a posljednjih nekoliko godina bio je aktivan u Siriji i Iraku u raznim terorističkim organizacijama i, prema obavještajnim izvorima, nedavno je planirao seriju napada na Balkanu

Zahvaljujući talijanskim obavještajcima koji su hitno kontaktirali obavještajne službe Makedonije, Kosova i Albanije, otkriveno je da se na Kosovo sa sirijskog ratišta vratio Lavdrim Muhaxheri, zapovjednik terorističke grupe ISIS-a poznate pod nazivom “Balkanska brigada”.

Muhaxheri je poznat i pod ratnim imenom Abu Abdullah al Kosovo i nadimkom “Koljač iz Kačanika”, a posljednjih nekoliko godina bio je aktivan u Siriji i Iraku u raznim terorističkim organizacijama i, prema obavještajnim izvorima, nedavno je planirao seriju napada na Balkanu.

Izraelski obavještajni analitičar Ronen Solomon  ovog kosovskog džihadistu prepoznao je na ISIL-ovim snimcima na kojem se ljudima bezdušno odsjecaju glave, a na kojima upravo on uzvikuje “Mi ćemo osvojiti Izrael”.

O ovom opasnom pripadniku ISIL-a izvijestio je i talijanski L’Espresso za kojeg kažu kako se u Siriji priključio Jabhat al-Nusri, ogranku Al-Q’aide. Godinu kasnije vratio se na Kosovo, gdje je počeo regrutirati ekstremiste. Nakon toga je napustio Al Nusru i pridružio se Islamskoj državi, u kojoj je prema izraelskim izvorima, postao zapovjednik albanskih boraca.

dzihad-2

 




Autor:S. V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.