Wikimedia

Katolički svećenik sablaznio vjernike: Liberalnom Papi Franji poželio brzu smrt

Autor: dnevno.hr

Katolički svećenik u Poljskoj izazvao je zgražanje tamošnje javnosti nakon što je poželio brzu smrt Papi Franji.

Svećenik Edward Staniek tijekom svete mise nazvao je Papu Franju “stranim tijelom” u crkvi, te mu je poželio smrt ako ne promijeni mišljenje o izbjeglicama i islamu.

“Molim se za mudrost Pape, da se njegovo srce otvori Duhu Svetom. A ako to ne učini, molim se za njegov brz odlazak ka Kući našeg Oca”, poručio je Staniek tijekom mise u Krakowu.

“Uvijek mogu zatražiti od Boga sretnu smrt za Papu, jer sretna smrt je također milost”, dodao je.

Svećenika smetaju liberalni stavovi Pape Franje, pa je tako kazao kako s muslimanima ne smije postojati mogućnost dijaloga.

“U ime milosti, Papa Franjo poziva župe da otvore vrata sljedbenicima Islama. Kao religija, oni su neprijateljski nastrojeni evanđelju i Crkvi. Ubili su milijune u vjerskim ratovima. Možemo pokazati milost za one Muslimane koji umiru od gladi ili žeđi, ali vrata župa mogu biti otvorena samo onima koji vjeruju u Isusa Krista”.

Staniekove izjave kritizirao je krakowski nadbiskup, Marek Jedraszewski.

“S velikom tugom i boli sam doznao za riječi o Papi Franji upućene od strane oca Stanieka tijekom svete mise. Razgovarao sam s njim o tom problemu.”




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.