screenshot/Twitter

TERORISTIČKI NAPAD U ISTANBULU: Poginula 41 osoba, više od 250 ozijeđenih! (FOTO)

Autor: T. P.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova priopćilo je da po dosad dostupnim podatcima među žrtvama nema Hrvata.

U turskoj međunarodnoj zračnoj luci Ataturk odjeknule su u utorak navečer najmanje tri eksplozije, javljaju turski mediji. Guvernera Istanbula, Vasipa Sahina, rekao je da je riječ o terorističkom napadu koji su izvela najmanje trojica sumnjivaca. Zračnom lukom prvo su počeli odjekivati pucnjevi iz kalašnjikova, a kada je policija uzvratila paljbu, sumnjivci su aktivirali bombe kojima su bili opasani.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova u srijedu je priopćilo da po dosad dostupnim podacima među žrtvama nema Hrvata.

Hurriyet daily news piše da je u eksplozijama smrtno stradala najmanje 41 osoba, a prema trenutnim informacijama javne turske televizije, ozlijeđeno ih je oko 250. Podsjetimo, brojke su ranije bile niže te se izvješćivalo da je poginulo 36 osoba, a da je ozlijeđeno njih 150.

Napadači su u zračnu luku došli taksijima, slično kao prije nekoliko mjeseci u Bruxellesu. Premijer Binali Yildrim, koji je potvrdio tu informaciju, dodao je i da je ovo očigledno bio planirani teroristički čin te da još nitko službeno nije preuzeo krivnju za ovaj napad, no sve upućuje na Islamsku državu. Dodao je da je moguće da je postojao i četvrti napadač koji bi mogao biti u bijegu.

Taksisti su ozlijeđene osobe vozili iz aerodroma u bolnice, a na terenu je i hitna služba.

Zračna luka Ataturk treća je najveća u Europi iza Pariza i Londona, a kroz nju godišnje prođe oko 16 milijuna ljudi. Zatvoreni su svi prilazi zračnoj luci, a svi letovi otkazani do daljnjega. Turski  premijer Binali Yıldırım formirao je krizni stožer.

Capture




Desk

turska

ataturk




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.