screenshot/Twitter
screenshot/Twitter

OBJAVLJENA UZNEMIRUJUĆA SNIMKA: Snajperisti ubili 5 policajaca! (VIDEO)

Autor: T. P.

Miran prosvjed izmakao je kontroli kada su najmanje dva snajperista zapucala prema policajcima, ubivši pritom petoricu.

Nakon dvaju ubojstava Afroamerikanaca za koja su odgovorni policajci, u Dallasu je u četvrtak navečer organiziran prosvjed koji je iznenada prekinut pucnjavom. Vatru su otvorila najmanje dva snajperista te su pogodili najmanje 11 policajaca. Petorica su ubijena, a dio ih je operiran i u kritičnom stanju. Pucnjava se dogodila s povišenih pozicija u Belo Garden parku oko 20.45 sati po lokalnom vremenu.

Trojica snajperista koji su pucali na policajce uhićeni su, a jedan napadač zabarikadiran je u zgradu i prijeti novim napadom i bombama. Prema dijelu američkih medija, posljednji napadač počinio je samoubojstvo, prema drugima on je “neutraliziran”, no to još nije službeno potvrđeno. Iz garaže su se čule eksplozije, ali je dio medija objavio da je riječ o specijalnim granatama koje je bacila policija kako bi rasvijetlila područje.

BBC javlja da se jedan od uhićenih napadača predao sam, a druge je uhvatila policija. Prema najnovijim informacijama, uhićeni snajperisti ne surađuju s policijom. Na mjestu pucnjave navodno je pronađen i sumnjiv paket, a policija sumnja i na to da je u pucnjavi sudjelovalo još snajperista.

Šef policije David Brown na medijskoj konferenciji potvrdio je sljedeće:

“Trenutno smo u pregovorima sa sumnjivcem koji se nalazi na drugom katu garaže. Ne surađuje s nama i još uvijek otvara paljbu prema policajcima. Sumnjivac u garaži rekao nam je da ‘stiže kraj, da su bombe po cijeloj garaži i da će poginuti još ljudi’. Također smo priveli i dvoje sumnjivca u crnom Mercedesu koji su vozili s mjesta pucnjave, a priveli smo i jednu ženu. Još uvijek nismo sigurni da su ovo svi potencijalni napadači”, kazao je Brown.

Procurila je snimka napada na jednog od policajaca. Na policajca je pucano s leđa, a svjedok napada rekao je da napadač nije imao pojma da je policajac iza njegovih leđa:

(Uznemirujući sadržaj)

Podsjetimo, prosvjed je potaknut slučajevima policijske brutalnosti prema crnačkoj zajednici, nakon što su u svega nekoliko dana policajci ubili dvojicu Afroamerikanaca u američkim saveznim državama Minnesoti i Louisiani.

Američki predsjednik Barack Obama rekao je da ta ubojstva pokazuju da se Amerika nužno mora suočiti s “pojavama rasnih predrasuda” među policijom.

“Tu nije riječ o izoliranim incidentima”, napisao je Obama na svojem Facebook profilu. “Oni ukazuju na šire probleme unutar našeg pravosudnog sustava, na rasna mimoilaženja koja se iz godine u godinu javljaju u svim segmentima sustava, te posljedični gubitak povjerenja između snaga reda i prevelikog broja pripadnika zajednica kojima služe”, stoji u Obaminu statusu.

Capture1

Capture2

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI