screenshot/Twitter

Kakav blam! Procurili podatci o broju internetskih stranica u Sjevernoj Koreji! (FOTO)

Autor: T. P.

Riječ je o zemlji posve zatvorenoj prema ostatku svijeta, fizički i virtualno, a upravo to dopušta da njezin vođa upravlja zemljom prema vlastitim pravilima, koliko se god ona ostatku svijeta činila smiješnima ili besmislenima...

Sjeverna Koreja nesumnjivo je zemlja koja se prostire iza čelično-željezne zavjese ogrnuta snažnom cenzurom i upravljanjem mislima naroda. Poželite li otputovati u tu komunističku zemlju pod palicom samovolje njezinih vođa, zaboravite na svoj mobitel, pristup internetu ili kakvu knjigu koja govori o zapadnom načinu života ili pak onom korejskom. U svakom slučaju, s tim ćete se svojim stvarima morati pozdraviti već pri prvom susretu s carinicima. O bizarnim “istinama” u koje vjeruju već smo pisali, a koliko je situacija ozbiljna kada je riječ o pristupu internetu u toj zemlji, doznali smo nove detalje.

Naime, zahvaljujući jednoj pogrešci sada se može zaviriti u njihov internetski svijet. Bez brige, teško se u njemu izgubiti!

Na Redditu su objavljeni podatci GitHuba koji otkrivaju popis internetskih stranica registriranih na službenu domenu Sjeverne Koreje .kp. Zanimljivo je da se na popisu našlo njih svega 28, a taj je podatak “procurio” kada je Sjeverna Koreja slučajno otvorila server koji je sadržavao podatke o nazivu domena.

Gizmodo pak piše da su mnoge stranice “pale”, ali na Redditu su se pojavili njihovi screenshotovi. Stanovnici Sjeverne Koreje surfati mogu po stranicama s receptima, savjetima za putovanja, a imaju i vlastiti cenzurirani “Facebook” pod nazivom – “Friend”.

untitled1

untitled




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.