Twitter

Izvanredno stanje u Charlotteu: Prosvjednik u kritičnom stanju

Autor: Dnevno.hr

Demonstracije su započele mirno, no zatim su postale nasilne, nakon što je nekoliko stotina prosvjednika marširalo kroz grad. Približivši se središnjem raskršću u donjem dijelu grada, prosvjednici su se sukobili s policijskim službenicima koji su bili u koloni patrolnih vozila parkiranih uz cestu.

Guverner američke savezne države Sj. Karolina proglasio je izvanredno stanje zbog nasilnih prosvjeda u Charlotteu koji su izbili nakon što je policajac ubio crnca. Jedan je muškarac ranjen metkom i nalazi u “kritičnom stanju”.

Demonstracije su započele mirno, no zatim su postale nasilne, nakon što je nekoliko stotina prosvjednika marširalo kroz grad. Približivši se središnjem raskršću u donjem dijelu grada, prosvjednici su se sukobili s policijskim službenicima koji su bili u koloni patrolnih vozila parkiranih uz cestu. U tome trenutku policija je ispalila gumene metke i suzavac kako bi rastjerala prosvjednike, a oni su bacali petarde na policijske dužnosnike. Prosvjednici su viđeni i da pljačkaju trgovine.

Prosvjedi u tom gradu na istoku SAD-a započeli su u utorak navečer, nakon smrti Keitha Lamonta Scotta (43), za koju je odgovoran policajac Brentley Vinson, također crnac, u međuvremenu smijenjen s dužnosti. Scott je bio u parkiranom automobilu i imao je oružje, tvrdi policija. Njegovi bližnji i svjedoci kažu da je bio nenaoružan. Vlasti nisu pustile snimku incidenta, no gradonačelnik je rekao kako to planiraju učiniti.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.