wikipedia

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Londonu

Autor: dnevno.hr

Ispred britanskog parlamenta u srijedu je došlo do terorističkog napada pri kojem je pet osoba ubijeno,

Islamska država u srijedu je preuzela odgovornost za napad u Londonu u kojem je jučer život izgubile pet osoba, a brojne su ozlijeđene.

Islamska država objavila je preko svoje medijske agencije Amaq kako je napad izveo ”vojnik Islamske države”

Podsjetimo, ispred britanskog parlamenta u srijedu je došlo do terorističkog napada pri kojem je pet osoba ubijeno, uključujući policajca i napadača, a najmanje 20 osoba je ranjeno, objavila je policija. V. d. šefa specijalne policije u Londonu Mark Rowley na medijskoj je konferenciji otkrio nove detalje o terorističkom napadu kod britanskoga parlamenta u kojem je zasad neimenovani muškarac prvo automobilom pokosio veći broj ljudi na Westminsterskom mostu, a potom se sukobio s policijom na ulazu u zgradu parlamenta. Nožem je izbo jednog policajca, a zatim su drugi policajci ustrijelili i ubili njega.

Britanska premijerka Theresa May izjavila je da je muškarac koji je izveo napad ispred parlamenta u Londonu rođen u Britaniji.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.