Epa

Islamska država preuzela odgovornost za napad bombaša samoubojice u Afganistanu

Autor: Hina

Smrtno je stradalo najmanje sedam osoba, pet policajaca i dva civila

Islamska država preuzela je odgovornost za napad u kojem je sedam osoba ubijeno u četvrtak u glavnome gradu Afganinstana, objavila je novinska agencija Amak putem koje se glasa ta džihadistička organizacija, no nije pružila za to nikakve dokaze.

“Bombaš samoubojica iz Islamske države detonirao je svoj eksplozivni pojas na skupu” u središtu Kabula, navodi Amak u priopćenju. Napadač je pokušao uzalud prodrijeti u zgradu gdje se održavao politički sastanak te je aktivirao eksploziv pri provjeri sigurnosti, izjavio je ranije u četvrtak glasnogovornik policije glavnog grada Afganistana Abdul Basir Mudžahid. “Među žrtvama je veći broj naših policajaca”, dodao je.

Najmanje sedam osoba, pet policajaca i dva civila, smrtno je stradalo, rekao je Nadžib Daniš, glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova. Pristaše moćnog guvernera pokrajine Balh, Ate Muhameda Noora, bile su okupljene u dvorani u trenutku eksplozije.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.