ISIS u ključnom iračkom gradu – ostali bez zadnje linije opskrbe, čeka se konačni udar

Autor: Hina

Iračke snage od islamista osvojile ključni most.

Iračke snage prekinule su posljednju liniju opskrbe važnog uporišta Islamske države (IS) Ramadija na zapadu zemlje, tako što su od islamista osvojile ključni most, objavili su irački vojni dužnosnici u četvrtak.

Zauzimanje mosta Palestina na rijeci Eufrat znači da su iračke snage okružile grad i očekuje se da će uskoro krenuti u čišćenje jedne po jedne četvrti.

Ramadi, glavni grad pokrajine Anbar, pao je u ruke militanata u svibnju. Bio je to veliki udarac vladinim snagama i naporima da se islamisti protjeraju sa sjevera i zapada Iraka.

Premijer Haider al-Abadi obećao je brzu ofenzivu za oslobađanje grada, no ona je bila usporena bombama kućne izrade te nedostatkom vojnika i opreme zbog manjka novca i strogim pravilima pod kojim SAD izvodi zračne napade.

 

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.