screenshot
screenshot

ISIL objavio snimku u kojoj 17-godišnji terorist najavljuje pokolj po Njemačkoj (VIDEO)

Autor: A.P.

'' Klat ću vas ovim nožem, a vratove ću vam rezati sjekirom'', poručio je mladić koji je u videu i prisegnuo i vođi terorističke organizacije Islamske države, Abu Bakr Al Bagadadiju na vjernost.

U javnost je procurila video snimka na kojoj napadač iz njemačkog vlaka 17-godišnji Muhammed Riyadh s nožem u poruci upozorava da će izvršiti krvavi napad i naziva se “ratnikom kalifata”. Snimku je objavila agencija Amaq koja je povezana s Islamskom državom.

Tako se u videu može vidjeti mladić koji kaže kako se želi osvetiti svima koji se bore protiv ISIL-a. ”Izvest ću mučeničke napade u Njemačkoj. Došlo je vrijeme”, rekao je.

”ISIL se nalazi  u Siriji, Iraku. Libiji i Jemenu a vojnici Kalifata će doći k vama. Zaklat će vas u vašim domovinama i u vašim kućama. ISIL je moćan, napast će i vaše parlamente. Borit ću se proitv vas dok ću moći. Klat ću vas ovim nožem, a vratove ću vam rezati sjekirom”, poručio je mladić koji je u videu i prisegnuo i vođi terorističke organizacije Islamske države, Abu Bakr Al Bagadadiju na vjernost.

Obratio mu se kazavši: ”Prisežem na vjernost. Ako ne mogu biti na dužnosti u Siriji ili negdje drugdje u zemlji Kalifata, ubijat ću nevjernike u njihovim matičnim zemljama”.

Podsjećamo, mladić je u ponedjeljak navečer izveo napad nožem i sjekirom u vlaku u sjevernoj Bavarskoj. U svom krvavom pohodu ostavio je više od 20 ozlijeđenih osoba, a dvoje ih ima po život opasne ozljede. U okršaju s policijom napadač je ubijen, piše Bild.

Autor: A.P.

VEZANE VIJESTI

ZADNJE VIJESTI