Wikimedia Commons

INCIDENT: Ruski razarači uhvatili špijunsku NATO-ovu podmornicu, ona im opasnim kretanjem pokušala pobjeći

Autor: T. P.

Točno mjesto incidetna nije poznato, no smatra se da se Admiral Kuznjecov nalazi na 100 kilometara od sirijske luke Latakije.

Dva razarača iz flote Ministarstva obrane Ruske Federacije otjerala su nizozemsku podmornicu kako bi spriječili špijuniranje ruskog nosača zrakoplova Admiral Kuznjecov koji je nedavno doplovio u Sredozemno more, kako bi ruskoj vojsci dao podršku u borbama u Siriji, piše BBC.

Podmornica se tijekom incidenta nalazila oko 20 kilometara od nosača zrakoplova koji je bio na čelu moćne ruske flote.

Dužnosnici iz NATO-a nisu htjeli komentirati slučaj. Rekli su samo da promatraju rusku flotu “tjednima”, što i nije čudno s obzirom na to da su ruski brodovi na putu prema Siriji prošli uz granice teritorijalnog mora nekoliko europskih država, od Norveške preko Velike Britanije do Španjolske.

Točno mjesto incidetna nije poznato, no smatra se da se Admiral Kuznjecov nalazi na 100 kilometara od sirijske luke Latakije. Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane Igor Konašenkov rekao je tek da su dva protupodmornička broda, Severomorsk i Viceadmiral Kulakov, “lakoćom identificirali podmornicu na 20 kilometara od nosača zrakoplova uz pomoć hidroakustičnih sustava i podataka s helikoptera”.

Podmornica je navodno pokušala izbjeći otkrivanje, no brodovi su je pratili više od sat vremena i “prisilili da napusti područje grupe koju predvodi nosač zrakoplova”. Konašenkov je manevre podmornice nazvao “opasnim i nespretnim”.

Nizozemske vlasti i vojska nisu željeli komentirati situaciju.

BBC
BBC




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.