I München je uz Vukovar! Oko 3000 Hrvata u mimohodu odalo počast žrtvama

Autor: dnevno.hr

I ovim činom Hrvati u Münchenu pokazali su da iako daleko od domovine ostaju vezani prema njoj

U organizaciji Udruge hrvatskih studenata München te uz sudjelovanje oko 3000 sudionika, održan je ovog petka, 18. studenoga, Mimohod sjećanja na žrtvu Vukovara. Ovo je već druga godina za kako Hrvati i njihovi bavarski prijatelji mimohodom sjećanja kroz München obilježavaju i prisjećaju na tužnu obljetnicu okupacije grada heroja Vukovara i tragične sudbine njegovih stanovnika ubijenih od ruke JNA i paravojnih srpskih formacija.

Ovim mimohodom odaje se počast svim žrtvama stradalim na području Vukovara, a posebice poginulim i nestalim braniteljima koji su svoje živote dali u toj bitci te žrtvama zločina na Ovčari. Kolona sjećanja u tišini i uz svijeće krenula je s Odeonsplatza prema Königsplatzu, a prije samog početka kretanja povorke, studenti su prikupili donacije za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Na Königsplatzu održan je prigodan program s nastupom folklorne skupine članova franjevačke mladeži München te članova Udruge hrvatskih studenata München, a sam program završio je prikazivanjem filma o Vukovaru. I ovim činom Hrvati u Münchenu pokazali su da iako daleko od domovine ostaju vezani prema njoj, a glas o vukovarskoj tragediji, tom tragičnom danu hrvatske prošlosti te sjećanje i poštovanje prema žrtvama, iskazuju dostojanstveno.

mimohod1

mimohod4-2

mimohod4-3




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.