Screenshot, HRT

Hrvatski MUP-ovci idu Grčku i Italiju nagovarati 50 izbjeglica da se presele u Hrvatsku!

Autor: A.P.

Plan Vlade je da za njih prva postaja bude hotel Porin, a nakon registracije izbjeglice će dobiti stalni smještaj u državnim stanovima ili stanovima na tržištu. Ti stanovi bi trebali biti osigurani u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Danas bi, prema najavama ministra Vlahe Orepića, hrvatski časnici za vezu trebali otići u Grčku i Italiju kako bi tamo nagovorili nekoliko desetaka izbjeglica da se presele u Hrvatsku, piše HRT.

Hrvatska je u procesu preseljenja i naseljavanja tisuću 600 izbjeglica u iduće dvije godine preuzela obavezu, koja bi ovim činom započela. Naime, u Hrvatsku će iz Italije i Grčke,biti premješteno po 10 izbjeglica, a iz Sirije 30 ljudi. Radi se o programu premještanja izbjeglica iz rubnih članica u ostale zemlje Europske unije.

Plan Vlade je da za njih prva postaja bude hotel Porin, a nakon registracije izbjeglice će dobiti stalni smještaj u državnim stanovima ili stanovima na tržištu. Ti stanovi bi trebali biti osigurani u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Zemlje članice obvezale su se da će olakšati teret Italiji i Grčkoj, zemljama na vanjskim granicama Unije i rasporediti izbjeglice prema svojim mogućnostima. Dogovoren je i program preseljenja izbjeglica izravno iz trećih zemalja u Europsku uniju.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.