screenshot/YouTube

Gradi se zid koji bi trebao zaustaviti migrante koji uskaču u kamione na putu za Veliku Britaniju!

Autor: T. P.

Zid bi trebao stajati 2,7 milijuna eura, a cilj mu je zaustaviti migrante koji usporavaju promet pokušavajući uskočiti u kamione na putu za Veliku Britaniju.

Velika Britanija gradit će zid u sjevernoj francuskoj luci Calaisu kako bi zaustavili migrante, izjavio je u srijedu ministar imigracije Robert Goodwill.

Zid bi trebao biti dug jedan kilometar i četiri metra visok, a nalazio bi se na prilaznoj cesti za luku. Izgradnja će početi ovoga mjeseca, a trebala bi biti završena krajem godine. Zid će se nadovezati na sigurnosnu ogradu koja se već nalazi oko luke i ulaza u Eurotunel, a koji povezuje Francusku i Britaniju.

“Počet ćemo gradnju zida vrlo brzo. Napravili smo ogradu, sada radimo zid”, rekao je Goodwill, javlja CNN.

Zid bi trebao stajati 2,7 milijuna eura, a cilj mu je zaustaviti migrante koji usporavaju promet pokušavajući uskočiti u kamione na putu za Veliku Britaniju. Vozači kamiona i farmeri u ponedjeljak su prosvjedovali blokadom ceste u Calaisu kako bi pozvali na zatvaranje obližnjeg migrantskog kampa (Džungle) u kojem u lošim uvjetima živi oko 10 000 migranata.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.