Olaf Kosinsky/commons.wikimedia.org
Olaf Kosinsky/commons.wikimedia.org

Francuski premijer osudio teroristički napad: ‘PRED NAMA JE RAT’

Autor: T. P.

"Vremena su se promijenila i mi bismo se trebali naučiti živjeti s terorizmom. Moramo pokazati solidarnost i mir. Francuska je pogođena u dušu 14. srpnja, pogođen je naš nacionalni dan", rekao je između ostalog Valls.

Francuski predsjednik Francois Hollande rekao je da je napad kamionom u Nici nesumnjivo teroristički čin te je za tri mjeseca produžio izvanredno stanje u zemlji. Na taj su se teroristički čin osvrnuli i drugi političari iz svijeta, pa i hratski tehnički premijer Orešković, sa zajedničkom točkom osude terorističkog poteza.

Francuski premijer Manuel Valls za Guardian je izjavio da će se zbog napada u Nici proglasiti tri dana žalosti, počevši od subote.

>>> RUSI ŽESTOKO REAGIRALI NA MASAKR U NICI: Teroristi razumiju samo silu i silu treba primijeniti!

“Terorizam je prijetnja koja se pojavljuje u Francuskoj. Pred nama je rat koji je terorizam počeo protiv nas. Cilj terorista je unijeti strah i paniku. Francuska neće dopustiti da to destabilizira zermlju”, rekao je Valls te dodao:

“Vremena su se promijenila i mi bismo se trebali naučiti živjeti s terorizmom. Moramo pokazati solidarnost i mir. Francuska je pogođena u dušu 14. srpnja, pogođen je naš nacionalni dan. Oni su htjeli napasti jedinstvo francuske nacije. Jedini dostojanstven odgovor je da će Francuska ostati vjerna duhu 14. srpnja i svojim vrijednostima”, piše Guardian.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI