wikipedia.org

Francuska počela zračne udare na islamsku državu

Autor: dnevno.hr

Veliki broj borbenih aviona poletio je rano u petak ujutro, javila je agencija AFP, pozivajući se na službenika na brodu.

Francuska je u petak počela prve zračne udare na mete oružane grupe Islamska država Irak i Levant u Iraku.

Nosač aviona “Charles de Gaulle” krenuo je u petak u vojnu operaciju protiv na teritoriju njihovog iračkog uporišta u gradu Mosulu, priopćio je vojni službenik.

Veliki broj borbenih aviona poletio je rano u petak ujutro, javila je agencija AFP, pozivajući se na službenika na brodu.

Ovo je treća vojna misija nosača aviona “Charles de Gaulle” od veljače 2015. godine, u okviru podrške kolaciji predvođenoj SAD-om u borbama u Iraku i Siriji protiv ISIL-a.

Ranije je predsjednik Fancuske Francois Hollande rekao kako će poslati više vojnih savjetnika u Irak, a nakon toga vratiti i nosač aviona “Charles de Gaulle” u Zaljev, kako bi pojačali borbe protiv pripadnika ISIL-a.

“Intezivirat ćemo vojne napore u podršci Iračanima koji pokušavaju preuzeti Mosul od različitih grupa”, kazao je on, prenosi AFP.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.