screenshot/YouTube
screenshot/YouTube

Evo tko je ISIL-ovac iz Bosne koji je zaprijetio Americi! (VIDEO)

Autor: dnevno.hr

Podsjetimo, mladi ISIL-ovac u video poziva: “Ustanite muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama"...

Glavni govornik novog jezivog videa ISIL-a 22-godišnji je mladić iz Bosne. Riječ je o Jasminu Keseroviću, rođenom 1994. godine u Zavidovićima.

“Pojavljivao se i ranijem grupnoj video snimci koju je Islamska država objavila u lipnju prošle godine, neposredno pred Papin dolazak. Montaža sugerira kako je to dio iste produkcije. Ista je režija, način montaže filma. Jedino što su svi ostali koji su se ranije pojavili na tom video uratku sada poginuli, pa Islamska država koristi samo snimku jedinog još uvijek živog borca. Na taj način, nastoji se održati privid kontinuiteta prijetnje kakvom se Islamska država želi prikazati”, rekao je stručnjak za sigurnost, Vlado Azinović, za Radio Sarajevo.

>>> MONSTRUOZNA PORUKA DŽIHADISTA ZGROZILA AMERIKANCE: Na tečnom bosanskom pozvao na ubijanje kršćana! (VIDEO)

Azinović je dodao da se pokazalo kako “među ciljanom skupinom prema kojoj se upućuju ovakve poruke ‘ima nezanemariv broj osoba čije je mentalno zdravlje narušeno i sposobnosti za racionalno razmišljanje ozbiljno ograničene”.

Podsjetimo, mladi ISIL-ovac u video poziva:

“Ustanite muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i njihovim državama. Postavljajte eksplozive pod njihova auta, u njihove kuće i urede… Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih pa makar i nožem…”, poručuje džihadist na snimci. Nekoliko puta ponovio je da “ne prave razliku između civila i vojnika”.

Autor: dnevno.hr

ZADNJE VIJESTI