screenshot/YouTube
screenshot/YouTube

Erdogan tvrdi: ‘Dogodili su se veliki obavještajni propusti prije pokušaja vojnog udara’

Autor: T. P.

Erdogan za puč i dalje krivi islamskog klerika Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u i tvrdi da nema veze s pučem. Ipak, Ankara će tražiti njegovo izručenje.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan za Reuters je izjavio da je došlo do velikih obavještajnih propusta prije pokušaja vojnog udara u petak. Dodao je da će oružane snage biti brzo preustrojene kako bi se spriječio novi pokušaj puča.

U njegovu prvom intervjuu nakon neuspjelog puča Erdogan je izjavio da je novi pokušaj puča moguć, ali da ne bio lagan, dodavši da su sada oprezniji.

“Vrlo je jasno da je bilo znatnih  praznina i nedostataka u našim obavještajnim podatcima, nema smisla pokušati to sakriti ili zanijekati. Rekao sam to čelniku nacionalne obavještajne službe”, rekao je Erdogan, prenose svjetski mediji. Turski je predsjednik najavio da bi se sastanak Vrhovnog vojnog vijeća, najvišeg tijela koje nadzire oružane snage, koji se trebao održati 1. kolovoza, mogao održati u posljednjem tjednu srpnja zbog nadzora preustroja vojske. Na čelu vijeća je premijer, a u njemu sudjeluje i ministar obrane te načelnik glavnog stožera.

Erdogan za puč i dalje krivi islamskog klerika Fethullaha Gulena koji živi u SAD-u i tvrdi da nema veze s pučem. Ipak, Ankara će tražiti njegovo izručenje.

Autor: T. P.

ZADNJE VIJESTI