wikimedia.org
wikimedia.org

ERDOGAN SE VRATIO U ISTANBUL: ‘Ostajem uz svoj narod, urotnici će skupo platiti’

Autor: M.M.

Vidio sam naslove svjetskih medija koji pišu da je vojska preuzela vlast u Turskoj... To nije istina. Ovdje je izabrana Vlada i predsjednik, mi vršimo svoju funkciju, a kada je riječ o okupatorima, zemlju nećemo nikada predati", kazao je Erdogan.

Turski predsjednik Erdogan u subotu se ujutro pojavio ispred istanbulskog aerodroma gdje je održao konferenciju za novinare.

“Ova grupa pokušala je uspostaviti paralelnu državnu strukturu. Ove najnovije aktivnosti predstavljaju izdaju i te će osobe morati platiti za sve što su pokušale uraditi”, kazao je i dodao  da ovo nije stara Turska. “Nova Turska se ponaša drugačije i mi ćemo se ponašati u skladu s tim”, istaknuo je.

Erdogan se obratio komandantima vojske i kazao da vjeruje da će stati u zaštitu naših vrijednosti.” Vjerojatno ste imali kolege za koje ste mislili da štite naš narod, ali to nije tako, oni ne poštuju lanac zapovjedništva.”

Dodao je da su uhićenja odgovornih već počela i da su pojedini činovnici  privedeni.

“Oni su pokušali s oružjem krenuti na narod, i to je velika katastrofa.” Vidio sam naslove svjetskih medija koji pišu da je vojska preuzela vlast u Turskoj… To nije istina. Ovdje je izabrana Vlada i predsjednik, mi vršimo svoju funkciju, a kada je riječ o okupatorima, zemlju nećemo nikada predati”, kazao je Erdogan.

Erdogan je istaknuo kako je udar bio protiv solidarnosti i jedinstva države te kako nema moći iznad nacionalne volje. Ponovio je kako će svi umiješani u udar dobiti “zasluženi odgovor, bez obzira iz koje institucije dolaze”.


OPSADNO STANJE U TURSKOJ: 90 MRTVIH, TISUĆE RANJENIH! Erdogan tvrdi da puč nije uspio! (VIDEO)


 

Ranije je turski predsjednik kazao je kako je ovo čin koji su ohrabrile “paralelne institucije” te da je ovo ustanak koji pokušava izvesti manjina u vojnim redovima.

Urotu je u jednom trenutku nazvao ‘darom Božjim’ i pozvao je turski narod da izađe na ulice.

“Turski narod se mora skupiti na trgovima, kako bi dao odgovor pokušaju državnog udara. Ja sam vrhovni komandant zemlje! Mi ćemo ovo prebroditi, a odgovorni će za pokušaj državnog udara platiti žestoku cijenu na sudu.”

Istaknuo je kako vjeruje da će se pokušaj udara riješiti za kratko vrijeme.

 

Autor: M.M.

ZADNJE VIJESTI