ERDOGAN O AMERIKANCIMA: ‘Ustraju na formiranju terorističke vojske na našim granicama’

Autor: Hina

'Želimo poručiti svim našim saveznicima: nemojte stajati između nas i terorističkih organizacija jer u protivnom nećemo biti odgovorni za neželjene posljedice,' izjavio je turski predsjednik

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u ponedjeljak da Sjedinjene Države pokušavaju uspostaviti “terorističku vojsku” na južnoj granici s Turskom, obučavajući sirijske granične snage koje uključuju kurdsku miliciju, i obećao je da će ju slomiti prije nego bude formirana.

“Zemlja koju zovemo saveznicom ustraje na formiranju terorističke vojske na našim granicama”, rekao je Erdogan u Ankari. “Što može biti meta te terorističke vojske nego Turska?”, upitao je.

“Naša je misija da je ugušimo prije nego što se rodi”, istaknuo je.

Koalicija na čelu sa Sjedinjenim Državama priopćila je u nedjelju da radi sa savezom milicija u sjevernoj i istočnoj Siriji – Sirijskim demokratskim snagama (SDF) kojima dominira kurdski YPG, na uspostavi graničnih snaga koje će imati 30.000 pripadnika.

Taj je plan razbjesnio Tursku, koja smatra YPG produženom rukom zabranjene Radničke stranke Kurdistana (PKK) koja se bori protiv turskih vlasti na jugoistoku zemlje i koju Turska, SAD i EU smatraju terorističkom organizacijom.

“Želimo poručiti svim našim saveznicima: nemojte stajati između nas i terorističkih organizacija jer u protivnom nećemo biti odgovorni za neželjene posljedice”, kazao je Erdogan.

“Naše će se operacije nastaviti sve dok ne bude nijednog terorista uzduž naših granica, a kamoli 30.000 njih”.




Erdogan je također izjavio da su turske oružane snage završile pripreme za operaciju u gradu Manbiju i regiji Afrin pod kurdskom kontrolom u sjeverozapadnoj Siriji.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.