screenshot/Twitter

EPILOG KOBNOG POŽARA U LONDONU: Policija otkrila uzrok vatrene stihije!

Autor: Hina

Policija navodi da niti izolacija niti pločice korištene u oblaganju zgrade od 24 kata nisu prošle sigurnosne testove i zato se vatra brzo proširila

Požar koji je progutao cijeli stambeni neboder Grenfell u Londonu i odnio najmanje 79 života, izbio je u zamrzivaču proizvođača Hotpoint, a fasada zgrade je pala na svim sigurnosnim testovima, priopćila je u petak londonska policija.

Policijska detektivka Fiona McCormack je kazala da se Hotpointov model zamrzivača FF175BP ne povlači iz prodaje te da proizvođač provodi dodatne testove.

Korporacija Whirlpool, koja posjeduje Hotpoint u Europi i azijsko-pacifičkim zemljama, izrazila je veliku tugu zbog strašne tragedije te poručila da će surađivati s vlastima u istrazi oko tog proizvoda.

>>> BIZARNO: Počelo se konkretnije pisati o mogućem uzroku stravičnog požara u Londonu!

“Riječi ne mogu izraziti našu duboku tugu zbog te strašne tragedije”, priopćio je Whirlpool.

Britanski ministar poduzetništva Greg Clark je kazao da je taj tip zamrzivača proizveden između 2006. i 2009. te da je kompaniji poručio da bez odlaganja zamijeni bilo koji dio ukoliko se utvrdi da postoji rizik od upotrebe.

“Sada imamo dokaz stručnjaka da požar nije namjerno izazvan”, kazala je McCormack.




Policija navodi da niti izolacija niti pločice korištene u oblaganju zgrade od 24 kata nisu prošle sigurnosne testove i zato se vatra brzo proširila.

“S obzirom na veliki broj mrtvih, razmišljamo o podizanju kaznene prijave za ubojstvo iz nehata te kršenje zakona i zakonskih odredbi”, dodala je McCormick.

Požar u tornju Grenfell najgori je od Drugog svjetskog rata, a policija se pribojava da bi broj žrtava mogao i dalje rasti, s obzirom da se još uvijek ne zna sudbina određenog broja stanara.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.