Screenshot / Youtube

DJEČAČKO LICE UBOJICE: Otkriven identitet islamista koji je prerezao vrat svećeniku (FOTO)

Autor: M.M.

Kermiche je bio uhićen u Njemačkoj 2015. godine kada se pokušao priključiti ekstremistima u Siriji koristeći osobnu iskaznicu svog brata.

Jedan od dvojice napadača, koji su ubili svšćenika u crkvi na sjeveru Francuske, danas je i službeno identificiran kao 19-godišnji Adel Kermiche, dok je identifikacija drugog u tijeku.

Francuski tužitelj je izjavio da je Kermiche bio poznat od obavijeeštajnim službama i da je bio dva puta uhićen u pokušaju da ode u Siriju.

“Nalazio se u kućnom pritvoru, bio je pod nadzorom i morao je nositi uređaj za elektronsko praćenje”, naveo je tužitelj Francoise Molen.

Uređaj bi svakog prijepodneva bio deaktiviran nekoliko sati svakog kako bi se on mogao slobodno kretati, što se i poklapa s vremenom napada.

Prema riječima tužitelja, Kermiche je bio uhićen u Njemačkoj 2015. godine kada se pokušao  priključiti ekstremistima u Siriji koristeći osobnu iskaznicu  svog brata. Nakon dva mjeseca uhićen je u Turskoj koristeći dokumenta svog rođaka.

Podsjećamo, u napadu u crkvi dva muškarca naoružana noževima  lokalnom su svećeniku prerezali vrat, a jednu osobu povrijedili nakon čega ih je policija ubila.

Agencija takozvane Islamske države, Amak objavila je priopćenje u kojem se kaže da su “vojnici” te terorističke organizacije izvršili današnji napad u crkvi na sjeveru Francuske.




Facebook
Facebook

Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.