Screenshot / Youtube

ISIL PREUZEO ODGOVORNOST ZA NAPAD U VLAKU: Migrant iz Afganistana u Njemačku došao ‘Balkanskom rutom’

Autor: M.M.

jedan od svjedoka napda kazao je da su vagoni izgledali poput klaonice, a drugi su potvrdili i da je mladić tijekom svog pohoda izvikivao "Allahu Akbar” (Bog je velik).

Potvrđeno je da je 17-godišnji mladić iz Afganistana koji je sjekirom i nožem napao putnike u vlaku kod njemačkog grada Würzburga, bio borac Islamske države.


Nakon što je 17-godišnji Afganistanac u ponedjeljak sjekirom krenuo u krvavi pohodu njemačkom vlaku i ozlijedio više od 20 ljudi, u javnost s procurili detalji zločina.

jedan od svjedoka napda kazao je da su vagoni izgledali poput klaonice, a drugi su potvrdili i da je mladić tijekom svog pohoda izvikivao “Allahu Akbar” (Bog je velik).

“Ljudi su puzali u vlaku, tražili su kutije s hitnom pomoći, a oni teže ozlijeđeni bespomoćno su ležali”, kazao je jedan svjedok.

BBC piše da je u njegovoj je sobi pronađena zastava ISIL-a.

Podsjećamo, Afganistanac je u Njemačku došao kao izbjeglica, vjerojatno balkanskom rutom. Mladić je  napao putnike u blizini Würzburga u sjevernoj Bavarskoj,a potom je ubijen u okršaju s policijom.

 




Autor:M.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.