Flickr

CLINTON OPET ‘NAPADA’: Napisala knjigu u kojoj optužuje Trumpa za zastrašivanje i ‘dahtanje za vratom’

Autor: Hina

"Bila je to druga predsjednička debata, a Trump me vrebao iza leđa", požalila se Clinton

 Bivša predsjednička kandidatkinja demokrata Hillary Clinton u svojoj je novoj knjizi napisala da joj se koža ježila dok ju je Donald Trump gledao na pozornici tijekom debata, zbog čega je razmišljala da mu poruči “povuci se, ljigavče”.

U zvučnim isječcima knjige “Što se dogodilo” koji su emitirani u srijedu na MSNBC-u Clinton opisuje svoju prošlogodišnju kampanju “radosnom, poniznom, bijesnom ili jednostavno zbunjujućom”, te priznaje da je porazom od Trumpa razočarala milijune pobornika.

“Svakog dana kandidature za predsjednicu znala sam da milijuni ljudi računaju na mene i da ne smijem razmišljati o tome da ih mogu razočarati. No jesam. Nisam uspjela”, rekla je Clinton.

Ona u isječcima opisuje debatu 9. listopada u St. Louisu, tijekom koje ju je Trump pratio pozornicom, promatrajući je iza leđa dok je ona odgovarala na pitanja iz publike. Debata se održala dva dana nakon što je u javnost izašla audio snimka na kojoj se Trump hvali o hvatanju žena.

“Ovo nije u redu, pomislila sam”, rekla je Clinton.

“Bila je to druga predsjednička debata, a Trump me vrebao iza leđa”.

“Bili smo na maloj pozornici i gdjegod bi hodala, on bi me pratio, buljio u mene, radio grimase. Bilo je iznimno neugodno. Doslovno mi je disao za vratom. Naježila sam se”, naglasila je demokratkinja.




“Bio je to jedan od onih momenata kad želite pritisnuti pauzu i upitati sve koji gledaju: ‘Dobro, što bi vi učinili?’. Da li da ostaneš mirna, da se smješkaš i nastaviš kao da ti on opetovano ne ulazi u privatni prostor? Ili da se okreneš, pogledaš ga ravno u oči i kažeš mu glasno i jasno: ‘povuci se, ljigavče. Makni se od mene. Znam da voliš zastrašivati žene, ali mene ne možeš”.

Clinton je istaknula da je odabrala prvu opciju.

“Zadržala sam hladnu glavu, potpomognuta godinama iskustva u nošenju s teškim muškarcima koji me žele izbaciti iz takta”, istaknula je, upitavši se je li možda trebala odabrati drugo rješenje.




“U svakom slučaju bi to bio bolji televizijski program”, zaključila je Clinton čija će knjiga izaći za nekoliko tjedana.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.