Bik od pola tone ispustio osam litara krvi slavnog španjolskog toreadora

Autor: D.M.

Iako su mu predviđali sudbinu Paquirria, poznatog toreadora koji je 80-ih umro od sličnih ozljeda, José Tomás je izvan životne opasnosti.

José Tomás, jedan od najpoznatijih španjolskih toreadora, teško je ozlijeđen u koridi nakon što mu je bik probio bedro. Iako su mu predviđali sudbinu Paquirria, poznatog toreadora koji je 80-ih umro od sličnih ozljeda, toreador je izvan životne opasnosti.

– Radi se o vrlo dubokoj rani. Operacija je trajala tri i pol sata, a trebao je transfuziju od osam litara krvi – rekao je o toreadoru poznatom po vrlo riskantnoj borbi s bikovima njegov menadžer Salvador Boix, prenosi britanski dnevnik Guardian.

– Anestezija polako popušta. Oporavak će biti spor, no José je kimnuo glavom kada ga je doktor pitao da li ga razumije. To nas sve veseli i daje nam nadu – rekao je Boix za španjolski El Pais, pokušavajući smiriti tisuće fanova toreadora kojem je bik težak pola tone rogom napravio ranu duboku čak 15 centimetara u meksičkom gradu Aguascalientesu.

Jedno je sigurno – Tomás neće moći biti glavna zvijezda serije korida u Kataloniji, koje se održavaju u sklopu kampanje za oživljavanje borbe s bikovima. Član toreadorske španjolske elite imao je zakazanu koridu u Barceloni, gdje se očekivala rasprodana arena.

Kampanja se održava zbog prijetnje zabrane koride koju je katalonski parlament počeo razmatrati nakon velike nacionalne debate i peticije za zabranu borbe s bikovima koju je potpisalo čak 127.000 ljudi.




Autor:D.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.