Wikipedia

Bijela kuća tvrdi kako je Trump uključio ‘bijele suprematiste’ u svojoj osudi nasilja u Charlottesvilleu

Autor: Hina

Trump je u subotu nakon prosvjeda pozvao Amerikance da nadiđu mržnju i netrpeljivost kako bi spriječili takve nasilne prosvjede

 Bijela kuća u nedjelju je istaknula da je američki predsjednik Donald Trump u svom govoru o nasilju u Charlottesvilleu, kojeg se kritizira da nije dovoljno izričito spomenuo radikalizam, osudio sve oblike “nasilja, netrpeljivosti i mržnje”, uključujući “bijele suprematiste, Ku Klux Klan, neonaciste i sve ekstremističke skupine”.

“Predsjednik je u svojoj jučerašnjoj izjavi vrlo snažno istaknuo da osuđuje sve oblike nasilja, netrpeljivosti i mržnje”, što uključuje i ekstremističke skupine, rekao je glasnogovornik Bijele kuće.

“Pozvao je na nacionalno jedinstvo i ujedinjenje svih Amerikanaca”, dodao je.

Skup pokreta američke krajnje desnice u subotu koji je izmaknuo kontroli i prerastao u nasilje, pri čemu je poginula jedna osoba, a desetci su ozlijeđeni, izazvao je val kritika na račun američkog predsjednika Donalda Trumpa da se nije jasno odredio prema tim događajima.

UDAR NA TRUMPA: Nije htio izričito osuditi nasilje krajnje desnice koja ga je dijelom poduprla u izbornoj kampanji!

Trumpa kritiziraju i ljevica i desnica jer smatraju da je predugo čekao da se oglasi o nasilju, a kada je to učinio, nije izrijekom osudio pokret bjelačke supremacije.




Trump je u subotu nakon prosvjeda pozvao Amerikance da nadiđu mržnju i netrpeljivost kako bi spriječili takve nasilne prosvjede.

“Najstrože osuđujemo ovaj nečuveni izljev mržnje, netrpeljivosti i nasilja na mnogo strana”, poručio je novinarima na svom golf terenu u New Jerseyu.

“SVI se moramo ujediniti i osuditi sve što mržnja predstavlja. U Americi nema mjesta za ovakvo nasilje. Budimo svi kao jedno”, napisao je u subotu američki predsjednik na svom Twitter profilu.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.