5272464_W620

‘Azilanti nam maltretiraju djecu’, gradonačelnik: ‘Neka ne provociraju odjećom i neka idu drugim putem u školu!’ (VIDEO)

Autor:

Na sastanku s gradonačelnikom jedan od građana malog njemačkog gradića Bad Schlema požalio se da mu tražitelji azila seksualno uznemiravaju 10-godišnju unuku kad ujutro, idući u školu, prolazi kraj njihovog "azila". Pogledajte što je gradonačelnik odgovorio!

Jens Müller, gradonačelnik Bad Schleme, gradića od 5.500 stanovnika, razbjesnio je građane svog gradića izjavom koja je ovog proljeća ostala snimljena na videu. On inače pripada stranci CDU njemačke kancelarke Angele Merkel.

Jedan djed je tijekom sastanka rekao, “imam pitanje glede škole”. “Da,” rekao je Müller. “O nastavi fizičkog u školskoj dvorani. Moja unuka, njoj još nije ni deset godina – a isto se desilo u obližnjem gradu – djevojčice su zlostavljala djeca imigranata”. “Tražitelja azila”, ispravio ga je gradonačelnik”. “A dobacuju im i s prozora skloništa gdje su smješteni, i tako dalje. Kako će to biti ovog ljeta, kad djevojčice izlaze lagano odjevene?” upitao je djed.

“To je jednostavno, samo ih nemojte provocirati i ne zalazite u ta područja”, mrtav-hladan je odgovorio gradonačelnik mjestašca, koje je do tog trenutka udomilo 85 tražitelja azila, odnosno oko 1,5% stanovništva mjesta, za sad.

Dvorana u kojoj je bilo stotinjak ljudi, možda i više, je na to poludjela uz uzvike gađenja i neodobravanja: “U našoj vlastitoj zemlji!?! Ne možemo više ni svojim gradom slobodno hodati!!!”, čuli su se povici. “O, mladiću! Idi kući”; “Tko te je do vraga uopće birao”; “Oni dolaze ovdje i mi više ne smijemo ići gdje želimo”.

“Da, držite jedan metar razmaka od njih, to je bar jednostavno”, sarkastično je odgovorio djed djevojčice. To je naime savjet koji je gradonačelnik Kölna, nakon masovnih napada u novogodišnjoj noći, dao ženama koje ne žele biti “seksualno zlostavljane”. Naravno, savjet je dobar ako brže trčite od “azilanta” koji vas proganja pa uspijevate držati razmak, samo je nejasno zašto čovjek u svojoj zemlji ne bi imao pravo biti siguran, već mu se savjetuje da se kloni imigranata.

“Mladiću, stvarno imaš petlje”, nastavilo se dobacivanje, a jedan ženski glas je rekao, “Kakav je ovo gradonačelnik? Neka odmah odstupi!” “Nemate više čak ni nikakvih izgovora”, nastavilo se dobacivanje iz publike. Jedan čovjek je rekao, “Već sam razmišljao o tome da odselim odavde”. “Moji unuci trebaju ići u školu ovdje”, rekao je djed.

“Tako je kako jest. Tehnički gledano, nema potrebe da djevojčice prolaze onuda. Postoje alternativni putevi do škole”, ostao je uporan gradonačelnik Müller. Građani su na to tek poludjeli: “Nije važno postoje li j… alternativni putevi, ne možemo svoju djecu slati u školu preko Bersbacha!” (obližnje mjesto).

Gradonačelnik je tu počeo nešto trkeljati kako je ovo večer namijenjena razgovoru i zamolio građane da se smire, “Smirite se, zar ja govorim kineski!”, uzviknuo je. “Da, ovo je Njemačka”, uzvratili su mu iz publike.

No gradonačelnik je tu dolio još ulja na vatru. “Pa zar mislite da toga (seksualnog zlostavljanja) nema i među Nijemcima”, pokušao je izvrnuti činjenice gradonačelnik mjesta u kom se valjda nitko niti ne sjeća kad je zadnji put Nijemac nekog seksualno zlostavljao. “To nema ništa s tim! Nijemci idu u zatvor za to! Perverznjaci! Ali oni (migranti), oni za to ne idu u zatvor!”, uzvraćeno mu je.

“Dobro, slijedeće pitanje, molim…” zaključio je raspravu o tom pitanju Müller, pokušavajući, kad već nije išlo drukčije, jednostavno odignorirati problem. Kasnije je zaprijetio građanima, čega nema na videu: “Ako ne budete poštovali pravila, zvat ću policiju da evakuira dvoranu!” Bi li bilo pametnije da je pozvao “azilante” da poštuju pravila, ili će u protivnom zvati policiju da evakuira azil i njih natrag odakle su došli? Ne, jer za njih pravila očito ne važe.

Jedna žena je kasnije rekla, na istom sastanku, “Ja ne pripadam desnici, no vidim da izbjeglice nose skuplju odjeću od Nijemaca!”

Gradonačelnik je kasnije optužio lokalne neonaciste da su organizirali pobunu. Noć je opisao kao “zastrašujuću”, požalio se da je to trebao biti sastanak gradskog vijeća a ne građana. “Izgleda da se raspoloženje javnosti promijenilo”, rekao je. Kasnije je u vezi događaja dao intervju za lokalni (ljevičarski, jasno) portal. Po njemu, azilanti nisu odgovorni ni za kakav kriminal u mjestašcu “osim jednog napada na učenicu koja je išla na nastavu tjelesnog” (unuka spomenuta na sastanku), što po njemu nije razlog za uzbuđivanje. Požalio se i da je na službeni mail dobio 600 pisama koja sadrže “prijetnje, uvrede, maltretiranje i rasističke primjedbe (valjda ovo zadnje od crnaca, jer on je bijel). Sve je puno dehumanizirajućih prijetnji i kažu da me treba objesiti. Nikad prije nisam imao takva iskustva i u dubokom sam šoku”, rekao je.

A u dubokom su šoku vjerojatno i građani kojima je poručio da su zapravo građani drugog reda u vlastitom gradu, jer sad u njemu postoje i oni koji su izvan zakona i kojima se ne smiju približavati i “provocirati” ih djevojčicama od deset godina u ljetnim haljinama.

Autor:

ZADNJE VIJESTI