WinMedia
WinMedia

Azilant izbo nožem djevojčice u francuskom odmaralištu jer su bile preoskudno odjevene!

Autor:

Multikulturalizam i kulturno obogaćivanje Francuske različitošću idu dalje. U elitnom francuskom ljetovalištu Garde Colombe, nedaleko od Grenoblea, muškarac star 37 godina, za kog se ne navodi koje je vjere ali se navodi da je "azilant", je nožem teško ozlijedio tri djevojčice i njihovu majku. Najmlađoj je život u opasnosti.

Sve se odigralo jutros oko 10 sati. U Garde Colombe, odmaralištu u blizini mjesta Laragne Montéglin, u francuskoj pokrajini Hautes Alpes. Majku i njene tri djevojčice, u dobi od 8, 12 i 14 godina, je nožem napao 37 godišnji tražitelj azila. Dvije od njih su teško ozlijeđene – majka i najmlađa kćer. Objema je život ugrožen, i javljeno je da prognoze za djevojčicu nisu dobre. Njoj je probodeno plućno krilo, i u kritičnom je stanju, te se liječnici bore za njen život. Druge dvije djevojčice su izvan životne opasnosti, ali su zadobile posjekotine nožem.

Prvi rezultati istrage govore da je svađa između 37-godišnjaka i majke te njenih kćeri izbila oko – odjeće. Naime, azilant, za kog nije navedeno je li musliman ali je navedeno da se zove  Mohamed B., otac dvoje djece, je optužio majku i djevojčice da im je odjeća preoskudna. Gradonačelnik mjesta Garda Dove, Edmond Francou, je pozvao stanovništvo da ostane mirno i ne pribjegava nasilju. Rekao je kako se radi o “svađi između dvije obitelji koje imaju apartmane jedna do druge”. Napadač je uhićen i priveden na policiju, a gradonačelnik kaže kako je u mjesto došla i jedinica za psihološku pomoć, koja bi gostima i stanovnicima trebala pomoći da se oporave od šoka prouzročenog onim što su vidjeli. Njegov zamjenik je rekao kako je sukob izbio oko odjeće djevojčica. Tužitelj je kasnije rekao da se “motiv još ne zna”, no javljeno je da je zločin “vjerski motiviran”.

Najmlađa djevojčica je helikopterom prevezena u bolnicu u Grenobleu, i njene prognoze, prema prvim izvješćima, nisu naročito dobre. Po onom što se zna za sad, napadač je predbacio majci djevojčica čiji je apartman odmah do njegovog, da su im suknje prekratke. Obje obitelji su bile tamo na odmoru. Potom ih je, dok su sjedile za užinom, napao i priklao nožem.

Mjesto je u kompletnoj prometnoj blokadi. Tužitelj, prefekt i lokalne vlasti će uskoro zajedno dati izjavu o događaju koji je, kažu, “neobičan” za regiju Hautes-Alpes, prema lokalnom izvoru. Žandarmerija Laragnea je nadležna za istragu.

U međuvremenu, francuski mediji su se dali na izvrtanje događaja u Nici. Iz za sad 115 mrtvih izdvajaju “dobru baku Fatimu”, malog Hasana i slične. Doveli su par starijih Arapkinja na mjesto zločina kako bi pred kamerama govorile protiv terorizma. No, upravo i ovaj događaj dokazuje: nekontrolirana imigracija je opasnost ne samo za bijele Francuze, nego još i veća za pošten arapski svijet koji u Francuskoj želi živjeti po zapadnim standardima i pravilima, i za one koji su došli raditi i živjeti po zakonu, a ne bez dokumenata i s deset tisuća tko zna od koga doniranih eura u džepu. Ironija je što uz one koji bježe od nasilja primamo bez ikakvih ograničenja i iste te nasilnike od kojih oni bježe, što je smisleno koliko i žrtvu silovanja staviti u ćeliju sa njenim silovateljem. S druge strane, Švedska pored narukvica na kojima piše da nije u redu silovati uvodi i odvojene prostore samo za žene na koncertima i festivalima, kako bi bile zaštićene od seksualnih napada onih koji u životu nisu vidjeli ženu bez burke, a i sve češće sami liberali pozivaju žene da se oblače na način koji ne vrijeđa i ne provocira muslimane.

Autor:

ZADNJE VIJESTI