Assad tvrdi da njegovi neprijatelji povećavaju potporu pobunjenicima

Autor: Hina

Assad je kazao kako je vojna pomoć koju njegova zemlja dobiva od Irana i Rusije nagnala neprijateljske države, koje nije imenovao, na "dalnju eskalaciju i povećanje financiranja i opremanja terorista".

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad u srijedu je rekao visokim iranskim dužnosnicima da su njegovi suparnici nakon početka ofenzive sirijske vojske koja uz pomoć saveznika pokušava vratiti izgubljeni teritorij pojačali dopremu oružja i financijsku potporu pobunjenicima koji se bore protiv njegove vlasti.

Sirijski mediji citirali su Assadove riječi glavnom savjetniku iranskog vrhovnog vođe Aliju Akbaru Velayatiju da je vojna pomoć koju njegova zemlja dobiva od Irana i Rusije nagnala neprijateljske države, koje nije imenovao, na “dalnju eskalaciju i povećanje financiranja i opremanja terorista”.

Assad je ustvrdio da je pobjeda nad pobunjeničkim skupinama koje se bore kako bi srušile njegov režim preduvjet za “uspjeh bilo kojeg političkog rješenja o kojem će odlučivati Sirijci”.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.