27.04.2017., Zagreb - HNK, Svecanost obiljezavanja 100. obljetnice priznanja islama u Hrvatskoj. Bakir Izetbegovic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Amerikanci napokon iskritizirali ratnog huškača Izetbegovića! Evo što su mu poručili

Autor: Hina

O nizu Izetbegovićevih izjava u kojima je aludirao i spominjao rat sutra će Zastupnički dom parlamenta BiH održati izvanrednu sjednicu

Američko veleposlanstvo u Bosni i Hercegovini izrazilo je u četvrtak zabrinutost te je ocijenilo štetnim izjave bošnjačkog člana BiH Predsjedništva koji je ovoga tjedna upućivao ratnohuškačke izjave.

“Pozivi na naoružavanje ili prijetnje oružjem su opasni i ne trebaju biti dio javnog diskursa. Jasno i glasno pozivamo političke vođe da se suzdrže od davanja ovakvih štetnih izjava”, priopćeno je medijima iz veleposlanstva SAD-a.

Pri tome se pojašnjava kako je neprihvatljivo bilo kakvo spominjanje ili aludiranje na rat. “Bilo je teško uspostaviti mir u BiH. Imajući u vidu nedavnu turbulentnu prošlost Bosne i Hercegovine, spominjanje ili aludiranje na rat je neprihvatljivo”, navode iz Ureda za odnose s javnošću veleposlanstva SAD-a u BiH. Također su izrazili zabrinutost zbog neprestane retorike podjela u Bosni i Hercegovini koja uznemirava javnost širom zemlje.

Bošnjački član BiH Predsjedništva nedavno je u mjestu Ahmićima kod Viteza prigodom obilježavanja zločina nad 116 bošnjačkih civila i vojnika koje su počinile postrojbe Hrvatskog vijeća obrane (HVO) istaknuo kako će se Bošnjaci naoružati i spremiti da im se ne ponove slični masakri.

“Ovo je zadnji put što su nam ovakvu stvar uradili. Napravit ćemo mi i pokretnu haubicu i već je radimo, transporter pokretni, pušku smo napravili i napravit ćemo onu dobru taktičku 12.7, višecjevne bacače svih mogućih kalibara i svu moguću municiju za to i dronove. Nikad više se neće dogoditi da nam na vrata pokucaju, a da mi nemamo čime odgovoriti”, rekao je Izetbegović.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.