Wikimedia Commons

Američki košarkaši krali po Kini, spasio ih Trump

Autor: Hina

Trojica košarkaša sveučilišne ekipe Los Angelesa (UCLA) ispričali su se u srijedu za krađu u Kini i zahvalili su se američkom predsjedniku Donaldu Trumpu, koji je intervenirao kod kineskih vlasti da ih se pusti na slobodu

Dan nakon njihovog medijski jako popraćenog povratka u Los Angeles LiAngelo Ball, Cody Rileyi Jalen Hill, igrači košarkaške ekipe UCLA  pročitali su kratka priopćenja na konferenciji za novinare.

LiAngelo se ispričao za krađu u dućanu Louis Vuittona kao i svima koje je razočarao, te Kini gdje su izazvali probleme. Lonzo Ball se zahvalio predsjedniku Trumpu i američkoj vladi na pomoći i povratku u Sjedinjene Države i obećao da neće nikada ponoviti takvu pogrešku. Trojica igrača stara 18 i 19 godina su uhićena prošlog tjedna u Hangzhou, 200 km jugozapadno od Šangaja prije utakmice njihove ekipe sa ekipom sveučilišta Georgia Tech u Šangaju u sklopu sveučilišnog prvenstva NCAA, jako praćenog u Sjedinjenim Državama.

Oni su optuženi za krađe designerskih torbica u dućanu Louis Vuitton. Oslobođeni su uz jamčevine, ali su morali ostati u Hangzhou, sve dok im kineske vlasti, nakon intervencije Donalda Trumpa kineskom kolegi Xi Jinpingu, nisu dozvolile povratak u Sjedinjene Države.

Američki predsjednik je rekao da je žalosno to što su učinili, te da se kineske vlasti ne šale sa zatvorskim kaznama, a prijetilo im je do 10 godina. Trojicu košarkaša je sveučilište do nove uredbe suspendiralo iz svih aktivnosti povezanih s košarkom.

“To su dobri dečki, ali su napravili veliku pogrešku i sada će se posvetiti studiranju. Moraju dokazati da zaslužuju naše i povjerenje javnosti pa će tek tada ponovo obući dresove UCLA-a”, objasnio je njihov trener Steve Alford koji je također zahvalio predsjedniku Trumpu.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.