Adolf Hitler, Aryan Nation i Hinler Jeannie neće biti vraćeni roditeljima

Autor: M.S.

Sud nije uspio dokazati da postoji stvarna opasnost za djecu, no u četvrtak je odbor za žalbe utvrdio da su socijalni radnici zaduženi za obitelj dokazali da treba zaštititi troje djece od njihovih roditelja.

Roditeljima koji su svojoj djeci nadjenuli imena Adolf Hitler, JoyceLynn Aryan Nation i Honszlynn Hinler Jeannie, nije vraćeno skrbništvo nad njima, no ne zbog radikalnog smisla za davanje imena, već zbog fizičke opasnosti za djecu.

Naci-obitelj je prvi put u javnost došla u prosincu 2008. godine, kad je jedna slastičarna odbila ukrasiti rođendansku tortu jednog djeteta. Malog Adolfa.

Kad je slučaj došao na sud, 2009. godine, nije dokazano da postoji stvarna opasnost za djecu, no u četvrtak je odbor za žalbe utvrdio da su socijalni radnici zaduženi za obitelj dokazali da treba zaštiti troje djece od njihovih roditelja. Oni su, kažu socijalni radnici, stvorili rizik od ozljede svojoj djeci tako što nisu sposobni zaštiti ih od nevolja i odbijaju prepoznati i ispraviti svoju nesposobnost, piše BBC.

Deborah Campbell, majka svo troje djece, rekla je i kako je susjedu uspjela poslati pismo u kojem govori kako se boji kad će je muž ubiti ili naručiti njezino ubojstvo, a otac, Heath Campbell, vjeruje da mu žele oduzeti djecu samo zbog njihovih imena, te da se sudska presuda temelji na nedokazanim optužbama koje su iznijeli njegova bivša supruga i susjed.

Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.