Ivica Galovic/PIXSELL

ZASTOJI NA GRANICAMA: Po sedam sati se čeka na ulaz iz Srbije u Hrvatsku

Autor: Hina

Promet se tijekom ljetne sezone u dane vikenda dodatno pojačava, što vrlo često dovodi do stvaranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Hrvatske.

Auto-moto savez Srbije (AMSS) tijekom cijelog dana upozorava vozače da su na graničnim prijelazima prema Hrvatskoj Batrovci-Bajakovo i Mađarskoj Horgoš-Reszke  duge kolone i višesatna zadržavanja, a za kraj dana najavljena je mogućnost još duljeg čekanja na prijelaz granice.

Na putničkim terminalima na ulaz iz Srbije u Hrvatsku čeka se više od sedam sati, a čekanje za ulazak iz Hrvatske u Srbiju traje do 30 minuta, dok se na teretnim terminalima u oba smjera čeka oko pola sata, podaci su koje je AMSS objavio u subotu oko 17 sati.

Promet se tijekom ljetne sezone u dane vikenda dodatno pojačava, što vrlo često dovodi do stvaranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Hrvatske.

U srbijanskom nacionalnom auto-savezu poručuju kako su “zbog pojačane kontrole od strane hrvatskih vlasti moguća dulja zadržavanja” na graničnim kontrolnim terminalima pri ulazu i izlazu iz Hrvatske” , sugerirajući vozačima i putnicima da na to moraju biti spremni.

Kako bi se rasteretio granični prijelaz Batrovci-Bajakovo, prometna policija preusmjerava vozače na druge prijelaze pa se u narednim satima očekuju i duža zadržavanja na prijelazu Tovarnik-Šid.

“Savjet  vozačima je da koriste prijelaze Bačka Planka, Sot, Bogojevo i Bezdan”, navodi AMSS.

Slična poruka upućena je i vozačima koji se kreću ka sjeveru, prema Mađarsskoj, a sugerirano je da umjesto prijelaza Horgoš – Reszke koriste prijelaze Bački Brijeg i Kelebija.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.