Srdjan Ilic/PIXSELL

Vulin ljutit zbog isprike Predsjednice: ‘Slikate se s ustaškom zastavom, a ispričavate zbog čokoladice iz Srbije!’

Autor: dnevno.hr

Vulin je događanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom

Srpski ministar rada Aleksandar Vulin u četvrtak se obrušio na predsjednicu Grabar Kitarović zbog spornih čokoladica kouje je dijelila u Dubrovniku. “Hrvatska predsjednica nema potrebu ispričati se jer se slika s ustaškim zastavama, zbog polaganja vijenaca u Bleiburgu na grob strijeljanim ustašama i zbog ploča na kojoj piše “Za dom spremni” u Jasenovcu, ali se ispričava zbog jedne čokoladice proizvedene u Srbiji, rekao je i zapitao se zar je moguće da će čokoladica izazvati više zla od ustaške zastave i kakva to generacija raste u Hrvatskoj ako će ih učiti da je zlo sve što dolazi iz Srbije.

Vulin je događanja u Hrvatskoj nazvao rasizmom. “Pokušavam biti pribran i ne otići u rijeku mržnje u koju nas vode predstavnici Hrvatske, zbog čega se stidim i bojim, bojim se za to kako će se ponašati prema srpskoj zajednici u Hrvatskoj. Bojim se jer ako se možete ispričati za čokoladicu, što je sljedeće”, rekao je Vulin.

“Ta količina mržnje i rasizma se ne viđa ni u ratovima”,smatra srpski ministar i zaključuje da je ovo “divovski koraci unazad, vraćanje u najmračniju ideologiju na ovim prostorima – vraćanje ustaštva kao nekažnjene ideologije”.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.