Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić o vlaku: ‘Spriječio sam rat na sjeveru Kosova, bilo bi mrtvih na svim stranama’

Autor: Dnevno.hr / HMS

“Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bi rat”, rekao je Vučić i dodao da su Albanci bili naoružani.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je iz Beograda za Kosovsku Mitrovicu krenuo  običan vlak u kojem su bili i roditelji sa djecom, da nitko nije vrijeđan, a da je za Albance uvreda to što se u vlaku nalaze freske iz manastira na Kosovu i Metohiji.

“Mogli smo taj vlak progurati do Kosovske i Mitrovice, ali to nije naš interes. Bilo bi mrtvih na sve strane”, rekao je Vučić za TV “Pink” komentirajući jučerašnji incident u vezi s vlakom.

On je dodao da je incident spriječen zahvaljujući spremnosti Srbije, te ocijenio da je netko tražio razlog da započne sukobe na sjeveru Kosova.

Prema njegovim riječima, jedinica kosovske policije poslana je mimo dogovora s Bruxellesom iz najortodoksnije albanske sredine u čisto srpsku sredinu.

“Da nisam molio Srbe da se povuku, imali bi rat”, rekao je Vučić i dodao da su Albanci bili naoružani.

Vučić je naglasio da je u Bruxellesu nazočio gotovo svim pregovorima Beograda i Prištine, kojima se pokušalo pomoći opstanku srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, te istaknuo da on iskreno želi mir i Srbiju u Europi.

Podsjetimo, jučer je tvrtka Srbija voz pritom je predstavila specijalni vlak koji idejno potpisuje grafički dizajner Andrej Vasiljević.




Dizajn vlaka dosta je očita provokacija. Uz unutrašnjost ukrašenu reporodukcijama freski, izvana golemim fontom na engleskom i srpskom piše da je Kosovo srpsko.


SRBI KUHAJU NOVE PROBLEME: Poslali Albancima vlak na kojem piše ‘Kosovo je Srbija’, a sada spominju ‘nove krvave sukobe širokih razmjera’


 




Autor:Dnevno.hr / HMS
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.