Srdjan Ilic/PIXSELL

Vučić o Junckerovom pismu: ‘Poštujem Junckera, ali ne podnosim lažne simetrije’

Autor: dnevno.hr

Vučić smatra da bi najviše bodova dobio "kada bi brutalno odgovorio", ali neće, jer, kaže, brine o svojoj budućnosti.

Srpski premijer Vučić u četvrtak je reagirao na pismo predsjednika Europske komisije Jeana-Claudea Junckera i kazao da ga izuzetno poštuje, ali  da “ne podnosi lažne simetrije“.

“Neću ništa reći jer Junkera izuzetno poštujem. O sadržaju pisma neću govoriti. Ne podnosim kada se sve poistovjećuje i kada se prave lažne simetrije i ravnoteže, mislim da to svi časni ljudi teže podnose”, rekao je Vučić.

Srpski premijer je dodao da je to prešutio “ne zato što su slabi, već zato što su dovoljno jaki da brinu o svojoj budućnosti”.

“To je i odgovor na dileme zašto nećemo odgovoriti ni Hrvatskoj, ni bilo kome drugom. Za narod i za državu su nam rekli da je ‘šaka jada’, ne za nekog političara, i to smo prešutili”, podsjetio je.

Vučić smatra da bi  najviše bodova dobio “kada bi brutalno odgovorio”, ali neće, jer, kaže, brine o svojoj budućnosti.

Podsjećamo, Junckeru je odgovorio na pismo premijera Srbije Aleksandra Vučića i  izrazio zabrinutost povodom najnovijeg razvoja situacije i napetih  odnosa između Srbije i Hrvatske.

U pismu je pozvao na povratak konkstruktivnom bilateralnom angažiranju.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.