wikimedia

Velika akcija u Srbiji: Zbog korupcije uhićeni inspektori i policijski službenici

Autor: dnevno.hr

Stefanović je istaknuo da je ova policijska akcija “još jedan ozbiljan pokazatelj odlučnosti države u obračunu sa svim oblicima kriminala i korupcije

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović priopćio je u srijedu da je policija u velikoj akciji suzbijanja financijskog kriminala uhitila 53 osobe i podnijela kaznene prijave protiv 25 osumnjičenih za više kaznenih djela, posebno u svezi sa zloupotrebama u tijelima vlasti.

“Procjenjuje se da su od 2005. godine do danas budžetima Srbije, Autonomne Pokrajine Vojvodina, lokalnim samouprava i drugim privrednim subjektima nanijeeli štetu višu od 10 milijuna eura”, istaknuo je Stefanović.

Stefanović je rekao da su među uhićenima inspektori Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zaposleni u poduzeću  “Lasta” Beograd, članovi upravnog odbora Veterinarskog zavoda “Zemun”, kao i 13 policijskih službenika koji su radili na poslovima registracije vozila i odgovorna lica javnih–komunalnih poduzeća, priopćioje MUP Srbije.

“Ova akcija još je jedan ozbiljan pokazatelj da je država odlučna obračunati se sa svim oblicima kriminala i korupcije i da nitko tko je otimao novac građanima Srbije neće biti zaštićen, niti ga bilo kakav položaj, politička pripadnost ili funkcija koju obavlja može zaštiti od kaznenog gonjenja”, poručio je Stefanović.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.