Wikipedia

Valentin Inzko: ‘Pobjeda Van der Bellena donosi veliko olakšanje’

Autor: dnevno.hr

Inzko je 2013. godine izabran za predsjednika Narodnog vijeća koruških Slovenaca, jedne od triju političkih organizacija slovenske manjine u toj pokrajini

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Inzko, inače pripadnik slovenske manjine u austrijskoj Koruškoj, pozdravio je pobjedu Aleksandera Van der Bellena na predsjedničkim izborima u Austriji kao veliko ‘olakšanje’ za tu zemlju i Europu, prenose u ponedjeljak slovenski mediji.

“Pobjeda Van der Bellena donosi veliko olakšanje. Podržali su ga i koruški Slovenci te svi koji su za Europu, otvorene granice i protiv izolacionizma; pobijedila je otvorena Austrija”, izjavio je Inzko o rezultatu izbora i porazu kandidata krajnje desnice.

Nekada aktivni austrijski diplomat od 2009. godine je visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, a aktivan je i u politici austrijske južne pokrajine Koruška (Kaernten), gdje je desničarska Slobodnjačka stranka dosta jaka i tradicionalno nastrojena protiv manjina.

Inzko je 2013. godine izabran za predsjednika Narodnog vijeća koruških Slovenaca, jedne od triju političkih organizacija slovenske manjine u toj pokrajini.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.