screenshot/YouTube

UZNEMIRUJUĆE: Bivši ISIL-ovci pucali po ljudima u BiH pa pobjegli u šumu?!

Autor: T. P.

Bjegunci za sada nisu pronađeni.

Priča o snagama Islamske države u susjednoj Bosni i Hercegovini dobila je nastavak. Naime, prema pisanju portala Žurnal, tri naoružana pripadnika selefijskog pokreta pobjegla su u šume nadomak sela Ošve kod Maglaja. Među njima su navodno bivši članovi Islamske države koji su nedavno došli iz Sirije.

Prema pisanju spomenutog portala, prvi se odmetnuo Muhamed Tutmić, bivši ISIL-ovac koji je bio i uhićen i optužen za terorizam. Već je neko vrijeme za njim raspisana tjeralica, a sumnja se da su mu se proteklog vikenda u bijegu pridružili Adem Karamuja i Jasmin Batanović.

Kao i Tutmić, Karamuja je isto povratnik iz Sirije optužen za terorizam, a u šumu je pobjegao s Batanovićem nakon incidenta u selefijskoj zajednici u Ošvama vezanog uz uporabu lokalnog vodovoda.

Karamuja je zaprijetio vođi zajednice Izetu Hadžiću da će otrovati vodovod, a iste je noći pucano u Hadžićevu kuću. Među napadačima je navodno bio Karamuja kojemu se nakon toga gubi svaki trag.

Glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona za klix.ba je izjavila da je u Ošvama nedavno doista došlo do sukoba između nekoliko mještana, i to zbog dugogodišnjeg spora oko lokalnog vodovoda.

“Osoba koja je trebala biti ‘skinuta’ s korištenja vodovoda je prema prijavi mještana ispalila dva metka, a nakon toga je ubacivanjem pogonskog goriva zamutila bazen u kojem se nalazila pitka voda za mještane”, izjavila je Ahmić. Bjegunci za sada nisu pronađeni.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.