Ivica Galovic/ PIXSELL

Ustavni sud poništio rezultate Dodikovog referenduma

Autor: dnevno.hr

Narodna skupštine RS-a dobila je rok od pola godine da sporni član Zakona o praznicima, koji se odnosi na 9. siječanj kao Dan RS-a, usaglasi s Ustavom Bosne i Hercegovine

Ustavni sud Bosne i Hercegovine usvojio je zahtjev Bakira Izetbegovića, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, u vezi s Odlukom o raspisivanju referenduma u Republici Srpskoj o danu tog bh. entiteta.

U priopćenju se navodi: “Ustavni sud je poništio rezultate referenduma održanog 25. listopada 2016. godine zato što je referendum proveden na osnovu Odluke o raspisivanju republičkog referenduma od 15.srpnja 2016. godine, za koju je Ustavni sud utvrdio da nije usuglašena s Ustavom Bosne i Hercegovine, te suprotno nalogu Ustavnog suda iz Odluke o privremenoj mjeri iz listopada 2016. godine.”

Ustavni sud Bosne i Hercegovine 25. studenog 2015. ocijenio je neustavnim dio Zakona o praznicima RS-a i naredio Narodnoj skupštini tog bh. entiteta da izmijeni sporne odredbe.

Narodna skupštine RS-a dobila je rok od pola godine da sporni član Zakona o praznicima, koji se odnosi na 9. siječanj kao Dan RS-a, usaglasi s Ustavom Bosne i Hercegovine.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.