Wikimedia Commons

Udbini agenti proglašeni krivima za ubojstvo Hadrija

Autor: Dnevno.hr

Andrija Drašković i Veselin Vukotić proglašeni su krivim kao izvršitelji te Božidar Spasić kao organizator tog političkog ubojstva

Sud u Bruxellesu rasvijetlio je slučaj ubojstva Envera Hadrija, kosovskog disidenta i borca za ljudska prava, kojeg je prije 26 godina u tom gradu ubila UDBA.

Proglasio je u odsutnosti krivima Andriju Draškovića i Veselina Vukotića kao izvršitelje te Božidara Spasića kao organizatora tog političkog ubojstva.

Hadri je ubijen u svojem automobilu na semaforu, nedaleko od Europskoga parlamenta. Njegova obitelj sada se nada da će Srbija u procesu pristupanja Europskoj uniji biti primorana izručiti ubojice.

Drašković je lani bio uhićen u Hrvatskoj na osnovi Interpolove tjeralice i trebao je, prema odluci suda u Splitu, biti izručen Belgiji. Budući da je položio putovnicu i jamstvo od 100 tisuća eura, bio je pušten na uvjetnu slobodu koju je iskoristio za bijeg.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.