Dusko Jaramaz/PIXSELL

Učitelj hrvatske nacionalnosti iz Srijemske Mitrovice vraćen na posao, tamošnji mediji u sve upleli predsjednicu i Thompsona

Autor: Dnevno.hr

Apelacijski sud donio je presudu da je učitelj Žarko nezakonito ostao bez posla

Učitelj iz Srijemske Mitrovice Mate Žarko, koji vjeruje da je otkaz u školi prošle godine dobio zbog hrvatske nacionalnosti i političke pripadnosti oporbenoj Demokratskoj stranci (DS), bit će vraćen na posao, saznaju u ponedjeljak mediji na hrvatskom jeziku u Vojvodini.

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) tim je povodom objavio da pozdravlja odluku Apelacijskog suda koji je donio presudu da je Žarko nezakonito ostao bez posla.

“Ovakva odluka suda jasno pokazuje kako pravna država može funkcionirati i djelovati pozitivno i kad su u pitanju pripadnici nacionalnih manjina, čiji je položaj osjetljiv i specifičan”, navodi se u priopćenju što ga potpisao predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov.

Pozvali su i  druge građane hrvatske nacionalnosti da i nadalje prijavljuju diskriminaciju.

“S druge strane, DSHV odlučno odbija bilo kakve medijske insinuacije o djelovanju i upletenosti visokih predstavnika Republike Hrvatske u cijeli ovaj slučaj, te se nadamo da će mjerodavna tijela primjereno reagirati i kada su u pitanju pojedini netočni i zlonamjerni medijski napisi, napose dio lokalnih u Srijemskoj Mitrovici, u kojima su pripadnici hrvatske zajednice u Srbiji negativno predstavljeni”, navodi se u priopćenju DSHV-a.

“Sremskomitrovački portal”, gradski internet portal, objavio je tekst o presudi u kojemu navodi da “situaciju naročito podgrijava sumnja da je svoju ulogu u presudi Apelacijskog suda odigrala i hrvatska predsjednica Kolinda Grabar, ljubiteljica pjesama ustaškog kantautora Thompsona”.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.