screenshot

NEDALEKO OD RH 64 KAMPA ZA OBUKU TERORISTA? ‘Možda niste znali, ali Beograd, Novi Sad i Subotica polako postaju centri džihadista’

Autor: T. P.

Drugi međunarodni stručnjak za sigurnost iz Srbije, Darko Trifunović, rekao je da je u Srbiji sve više džihadističkih centara, osim već poznatih centara u Raškoj oblasti i Preševskoj dolini.

Nakon niza terorističkih napada u Europi, stručnjaci za sigurnost upozoravaju javnost svojim analizama na potencijalne opasnosti. I dok je situacija u Hrvatskoj pod kontrolom i mira, u Srbiji su stručnjaci iznijeli nekoliko uznemirujućih informacija.

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević upozorio je da teroristi na Balkanu imaju više od 100 središta te da u svakoj zemlji postoji svakodnevna opasnost od terorističkih napada, pišu srpski mediji.

“Samo u Bosni i Hercegovini postoje 64 kampa za obuku teroristista i čak 100 000 potencijalnih džihadista. Takvih kampova i terorističkih centara ima u svakoj zemlji Balkana. Osim Bosne, najviše ih ima na Kosovu i u Makedoniji”, rekao je Galijašević za Informer te dodao:

“Ni Srbija nije pošteđena jer postoji vrlo jako uporište terorista i džihadista u Sjenici, Novom Pazaru, Preševu, Bujanovcu i Medveđi. U ovim kampovima se teroristi svakodnevno treniraju za napade i ubojstva. Samo je pitanje vremena kada će stići naredba da se na Balkanu učini neki teroristički akt poput onih u Parizu, Bruxellesu i Nici”, smatra Galijašević koji dodaje da se iz Sirije vratilo oko 600 boraca Islamske države, ali se taj broj redovito prikazuje umanjeno.

Drugi međunarodni stručnjak za sigurnost iz Srbije, Darko Trifunović, rekao je da je u Srbiji sve više džihadističkih centara, osim već poznatih centara u Raškoj oblasti i Preševskoj dolini. U svojem je upozorenju bio još konkretniji te dodaje:

“Možda niste znali, ali Beograd, Novi Sad i Subotica polako postaju središta džihadista. Ako to što prije ne spriječimo, imat ćemo ogroman sigurnosni problem u Srbiji”, upozorava Trifunović.




Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.