Ivica Galovic/ PIXSELL

Tužiteljstvo BiH potvrdilo: Dodik je pozvan na saslušanje zbog referenduma

Autor: dnevno.hr

U priopćenju za javnost navode da prikupljaju određenu dokumentaciju i da će određene osobe biti pozvane u tužiteljstvo.

Aktualnom predsjedniku bosanskohercegovačkog entiteta republika Srpska Miloradu Dodiku,upućen je poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog u predmetu u vezi s referendumom u tom entitetu.

Tužiteljstvo BiH  danas je priopćilo kako se u vezi s tim prikuplja određena dokumentacija te da će određene osobe biti pozvane u tu instituciju.

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine formiran je predmet u kojem se već oko 20 dana provode određene aktivnosti u vezi s neizvršavanjem odluke Ustavnog suda BiH, priopćeno je iz te institucije.

U priopćenju za javnost navode da prikupljaju određenu dokumentaciju i da će određene osobe biti pozvane u tužiteljstvo.

“Glavni tužitelj Tužilaštva BiH Goran Salihović izdao je obavezujuće uputstvo u kojem je odredio tim koji radi na navedenom predmetu. Ovim uputstvom predmet je označen kao prioritetan i postupajućem tužitelju bit će osigurani svi potrebniresursi za učinkovit rad na predmetu”,priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dodali su da će ta institucija u narednom periodu postupati u skladu sa zakonom i da u interesu predmeta ne mogu davati više informacija za javnost.

Glasnogovornik Tužilaštva BiH Boris Grubešić potvrdio je da je riječ o slučaju „referendum“.




Ustavni sud BiH, naime, zabranio je održavanje referenduma u RS povodom njegove odluke da je 9. prosinac, kao Dan Republike – neustavan.

Ignoriranje odluke Ustavnog suda BiH je kazneno  djelo za što je, po Krivičnom zakonu BiH, predviđena kazna zatvora do pet godina.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.