Srdjan Ilic/PIXSELL

SUTRA DODIKOV REFERENDUM! Diljem Republike Srpske na ulicama policajci sa strojnicama

Autor: Dnevno.hr

Policijske snage na području RS od petka su u pojačanom stupnju pripravnosti, a u naseljima u tom entitetu mogu se vidjeti policajci naoružani strojnicama.

U Republici Srpskoj u subotu je na snazi izborna šutnja uoči provedbe nedjeljenog referenduma na kojemu bi se građani tog entiteta trebali izjašnjavati o tome hoće li se 9. siječnja i dalje obilježavati entitetski praznik.

Većina medija u Federaciji BiH podsjeća kako je riječ o neustavnom referendumu čiju je provedbu izrijekom zabranio Ustavni sud BiH odlukom od 17. rujna dok mediji u RS bliski vlasti ističu pozive za izlazak na referendum.

Policijske snage na području RS od petka su u pojačanom stupnju pripravnosti, a u naseljima u tom entitetu mogu se vidjeti policajci naoružani strojnicama.

Na višu su razinu podignute i mjere osiguranja entitetskih tijela vlasti u Banja Luci.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ustvrdio je kako su prikupljene obavještajne informacije koje potvrđuju postojanje sigurnosnih prijetnji.

Kazao je kako one dolaze iz “pojedinih radikalnih krugova, posebice vehabijskih” te kako se odnose na moguću ugrozu sjedišta tijela vlasti RS pa i mjesta određenih za referendumsko izjašnjavanje.

Državne sigurnosne agencije takve informacije nisu mogle potvrditi.




Glasačka mjesta u RS otvaraju se u nedjelju u 7 sati a izjašnjavanje bi trebalo trajati do 19 sati. Rezultati referenduma očekuju se u nedjelju u večernjim satima.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.