HRT

Sud prihvatio žalbe petorice uhićenih pripadnika HVO-a

Autor: Dnevno.hr/HRT

Četvorici su žalbe u cijelosti odbijene.

Pravosudna bitka u BiH i dalje traje. Prema riječima odvjetnika, sud u Sarajevu prihvatio je žalbe petorice uhićenih pripadnika HVO-a, javlja HRT. Na slobodu bi mogli kad se ispitaju svi svjedoci. Prema odluci suda nevinog pripadnika HVO-a Marka Baotića na izlasku iz zatvora dočekali su sinovi.

“Da vam iskreno kažem još ne vjerujem da sam pušten. Jer bilo je bolno. Ja se osjećam izuzetno sretno, drago mi je i nadam se da će i ostali moji prijatelji uskoro izaći iz pritvora”, kazao je potreseni Marko Baotić.
No, četvorica uhićenih, među kojima i general Đuro Matuzović te brigadir Ivo Oršolić, do daljnjega ostaju u pritvoru. Sud je odbio žalbe. A kako bi što učinkovitije pomogla uhićenima, Vlada je danas osnovala povjerenstvo za koordiniranje aktivnosti u vezi s procesuiranjem ratnih zločina u BiH. Vodit će ga ministar Tomo Medved, kojemu je povjeren jasan zadatak.

Konkretnu pomoć Hrvatima u BiH, pogotovo onima koji žive u Republici Srpskoj premijer je danas obećao i banjalučkom biskupu Franji Komarici. O statusu Hrvata u BiH možda će se raspravljati i na posebnoj saborskoj sjednici. Jednoglasno je traži saborski Odbor za Hrvate izvan Hrvatske, čiji predsjednik smatra da Hrvatska mora odgovoriti na selektivna uhićenja.

Autor:Dnevno.hr/HRT
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.