Screenshoot/Youtube

SUD ODLUČIO: Presuda Šešelju za ratne zločine krajem ožujka!

Autor: A.P.

Vlastima Srbije se u odluci suda nalaže da "poduzmu sve neophodne mjere kako bi osigurale da Šešelj prisustvuje izricanju presude".

 Haaški tribunal je priopćio kako će ratnom zločincu i šefu Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju presudu izreći 31. ožujka.

 Vlastima Srbije se u odluci suda nalaže da “poduzmu sve neophodne mjere kako bi osigurale da Šešelj prisustvuje izricanju presude”.

Beogradu je Vijeće dalo rok do 15. ožujka da izvijesti Tribunal o svim poteškoćama koje bi Srbija mogla imati u provođenju naloga.

Podsjetimo, četnički vojvoda Vojislav Šešelj optužen je za ratne zločine nad Hrvatima i Muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH, i to od 1991. do 1993. godine. Od 2003. godine nalazio se u pritvoru, a 2014. godine privremeno je oslobođen do izricanja presude.

Putem medija je u međuvremenu odaslao niz šovinističkih provokacija prema vladajućim garniturama i narodima Hrvatske i BiH. Teško je izdvojiti najgoru provokaciju, ali svakako je naupečatljivije bilo paljenje hrvatske zastave u Beogradu.

Autor:A.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.